Metaverse’deki Babil Kulesi

Dewan Architects + Engineers, efsanevi Babil Kulesi’nden sonra Babil 4.0 olarak adlandırılan ütopik dikey şehri metaversede içi boş bir tuval olarak tasarladı.

Dewan Architects + Engineers, kırk yıla yakın bir süredir Orta Doğu’nun gelişen mimari ve mühendislik tasarım sektörünün ön saflarında yer almaktadır. Firma, bölgesel bir endüstri lideri olarak tanınmanın yanı sıra emirliğin sürekli gelişen ikonik silüetine önemli bir katkıda bulunmaktadır.

Metaversedeki Dikey Şehir: Babel 4.0

Babel 4.0, bugünkü yaşamın resmi bir uyarlaması ve yorumudur. Proje, dijital toplulukları birbirine bağlayan bir platform sağlamak için kule silolarının oluşturulduğu modern bir metaverse’dür. Fiziksel bir yapı değildir ve kasıtlı olarak stil, konum, kültür ve bütçeye karşı çıkar.

Bu modern metaverse’ün içindeki dairesel hareket, topluluk duygusunu sürekli olarak güçlendirir. Kule, çeşitli duyusal seyahat deneyimleri için uygun sonsuz bir rampadır. Merdivenler, kaydıraklar ve kablolar kısayol görevi görürken, asansör ve teleportasyon taşımacılığı uzun mesafeli yolculuklara etkin bir şekilde yanıt verir.

Bu dikey şehir, yalnızca kendi mirasını tasvir etme ve bilgilerini paylaşma arzusuyla, üyeleri arasındaki özgür diyaloga ve alışverişe dayanır. Bu metaverse’ün kendi parlamentosu bile var; burada tartışılan bilgiler ve öğrenilen dersler metaverse arasında ve hem de reel dünyada da kullanılabilir. Parlamentonun hemen altındaki güzel bahçeler Babel 4.0’ı gerçek dünyaya bağlar. Ziyaretçiler NFT’lerini sanal müzelere, kültürel alanlara erişmek, kalış sürelerini dikte etmek ve hatta üyelerle etkileşim yaratmak için kullanabilir.

Uygulama, Babel 4.0’ı dünyanın dört bir yanından mimarlar, tasarımcılar, proje yöneticileri ve tedarikçilerin yararlanabileceği, kâr amacı gütmeyen olağanüstü bir kütüphane ve düşünce alanı olarak hayal edildi.

Dewan Architects CEO’su Ammar Al Assam Babel 4.0 için düşüncelerini şöyle aktarıyor:

“Planımız, akademiyi, devlet kurumlarını, mimarları, mühendisleri, üniversiteleri, malzeme ve ürün üreticilerini ve toplumu sanal bir dünyada etkileşime girmeye ve fikir alışverişinde bulunmaya teşvik edecek bu NFT koleksiyonunu başlatmaktır.”

Dewan, tasarım ve mimari alanlarında önde gelen akademisyenlere ve liderlere bağışlanacak olan Babel 4.0 koleksiyonunun bir parçası olarak 100 NFT yaratmayı planlıyor. Bu NFT’ler, sergi ve sunumları sahnelemek veya bunlara erişmek için kuledeki araziler için kullanılabilir ve değiştirilebilir.

Daha fazla içeriğe BURADAN ulaşabilirsiniz.

Leave a Reply